Boedapest Bezienswaardigheden

Boedapest Bezienswaardigheden

Boedapest is een stad vol met prachtige bezienswaardigheden. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Boedapest is het Hongaarse parlementsgebouw, gelegen aan de oever van de Donau. Dit imposante gebouw is het grootste gebouw in Hongarije en het huis van de Nationale Vergadering. Het is prachtig verlicht 's nachts en zorgt voor een indrukwekkend gezicht.

Budapest top 10 bezienswaardigheden

A

ls je naar Budapest gaat, zijn er veel prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen. Hier is een lijst van de top 10 bezienswaardigheden in Budapest:

  1. Het Hongaarse parlementsgebouw: Dit imposante neogotische gebouw is een iconisch symbool van Budapest en biedt een prachtig uitzicht over de Donau.

  2. De Burcht van Boeda: Gelegen op de heuvels van Boeda, biedt de Burcht een prachtig uitzicht op de stad. Binnen de muren van de burcht vind je historische gebouwen, kerken en musea.

  3. De Sint-Stefanusbasiliek: Deze indrukwekkende basiliek is vernoemd naar de eerste koning van Hongarije. Beklim de koepel voor een panoramisch uitzicht over de stad.

  4. Het Heldenplein: Een groot plein met standbeelden van beroemde Hongaarse leiders en de indrukwekkende Milleniummonumenten. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats en het startpunt van de Andrássy Avenue.

  5. De Grote Markthal: Een overdekte markt waar je lokale producten kunt kopen, zoals verse groenten, fruit, vleeswaren en souvenirs. Proef ook zeker enkele traditionele Hongaarse gerechten.

  6. Het Vissersbastion: Een uniek bouwwerk met zeven torens die een prachtig uitzicht bieden op de Donau, het parlementsgebouw en de stad. Het is ook de thuisbasis van de Matthiaskerk.

  7. Het Szechenyi-badhuis: Dit is een van de beroemdste thermale badhuizen van Budapest. Geniet van de warme baden, stoombaden en thermale zwembaden voor een ontspannen ervaring.

  8. De Kettingbrug: Een iconische brug die Boeda en Pest met elkaar verbindt. Wandel over de brug voor een prachtig uitzicht op de Donau en de skyline van Budapest.

  9. De Joodse wijk: Verken de historische Joodse wijk, ook wel bekend als District VII. Hier vind je de Grote Synagoge, gezellige straatjes, hippe bars en restaurants, en het bruisende uitgaansleven van Budapest.

  10. Het Museum van Schone Kunsten: Dit museum herbergt een uitgebreide collectie Europese kunst, waaronder werken van meesters zoals Rembrandt, Rubens en Monet.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van Budapest, maar er is nog veel meer te ontdekken in deze prachtige stad. Vergeet niet om ook te genieten van de lokale keuken, de levendige sfeer en de gastvrije cultuur van Budapest tijdens je bezoek!

Sawadee

Rondreis Hongarije | Historische dorpjes en prachtige natuur | Groepsreis met veel individuele vrijheid | Ontdek ons reisaanbod!

Read more »
De Jong Intra

De Jong Intra Vakanties | De Jong Intra heeft dé vakantie voor u! Bekijk het brede assortiment aan vakanties!

Read more »